T
Arial
Verdana
Tahoma
Trebuchet
Times New Roman
Georgia
Garamond
Courier New
Brush Script MT
Veeklaasid
Kasutatud lausetes (
Toit)
Kindlasti ei ole lille dekoratsioon liiga pealetükkiv ja värviline, vaid maitsekas ning pigem täiustab kogu lauakatet, kui võtab kogu tähelepanu Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad Leivataldrik ø 17 cm 2+1 Eelroa taldrik ø 26 2+1 Praetaldrik ø 31 2+1 Desserditaldrik ø 26 2+1 Taldrik leiva serveerimiseks 1 Kohamärkimistaldrik 2 Desserdi lusikas 2+1 Eelroa kahvel 2+1 Eelroa nuga 2+1 Praekahvel 3+1 Supilusikas 1 Veekann 2 Alustaldrik veekannule 2 Klaasid Veeklaasid 2+1 Lauapesu Laudlina (valge) 1 Laudlina abilauale 1 Servjett leivapakkumistaldrikule 1 Servjett söögiriistade laudaviimiseks 1 Kelneri käerätt 1 Kandikulina 1 Poleerimisrätt 1 Salvrätt 45x45 2+1 Töövahendid ja muu Lillevaas 1 Küünlajalg 1 Soolatoos 1 Pipratoos 1 Kandik 1 Menüü 2 Tööde järjekord ja ajakava 1.
SERVEERIMISVAHENDID Serveermisvahendid: Laudlina 1 Eelroapokaal 3 Eelroalusikas 3 Pearoataldrik 3 Pearoakahvel 3 Pearoanuga 3 Magustoidupokaal 3 Dessertlusikas 3 Leivataldrik 2 Veeklaasid 2 Veekann 1 Salvrätikuhoidja 2 Salvrätikud 2 Menüükaart 2 Lillevaas 1 10 4.
Nimetus Kogus kohvitassid 30tk kohvi+teepakide ja kasutatud teepakide 32tk alustaldrikud kohvi+suhkru lusikad 31tk koorekann 1 kohvikann 1 tee veekann 1 suhkrutoos 1 koogitaldrikud 30tk Veekann (sidruniga) 1 Veeklaasid 30k koogikahvlid 30tk puuviljavaagnad 2tk koogilabidas 2tk salvrätikud 50tk Lauakaunistused (Vähe lõhnavad lilled ja kaks küünalt) 4.
Seadmed, töövahendid, serveerimisvahendid Köögi sisustus Kogus Elektripliit 1 Kombiahi 1 Mikser 1 Saumikser 1 Elektronkaal 1 Külmkapp 1 Töölauad 1 Nõudepesukoht 1 Kraanikausid 1 Väikevahendid Keedupott 3 Teflonpann 1 Kauss 1 Veekann 1 Erinevad noad (koorimisnuga, juurviljanuga, lihanuga) 3 Lõikelauad 2 Sõel 1 Tõstelabidas, puulusikas 1, 1 Kulp 1 Mõõtenõud 1 12 Serveerimisvahendid Supitaldrik, alustaldrik 2, 2 Põhiroa taldrik 2 Magustoidupokaal 2 Veeklaasid, joogiklaasid 2, 2 Supilusikas,põhiroa kahvel ja -nuga, dessertlusikas 2, 2, 2 Laudlina, salvrätikud 1, 2 Muud vahendid Käterätik 1 Paberkäterätik 1 Lillevaas 1 13 7.
Õpetaja märguande peale valavad kallajad
veeklaasid
tühjaks
oma mulla koostisosale ja ajamõõtjad käivitavad stopperid.
SEADMED, TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID Köögi sisustus Kogus Elektripliit 1 Küpsetusahi 1 Elektronkaal 1 Külmkapp 1 Töölauad 1 Nõudepesukoht 1 Kraanikausid 1 Väikevahendid Kastrulid 0,5l, 1l, 2l 1,1 Teflonpann 1 Kausid 0,5l, l 1,1 Kokanuga, juurviljanuga 1,1 Lõikelauad 2 Sõelad, tõstelabidad, lusikad 1,1,2 Pudrunui 1 Mõõtenõud 1 Serveerimisvahendid Veeklaasid 2 Eelroa kahvel ja -nuga, prae kahvel ja nuga, 2,2,2 Söögilauad, abilaud 1,1 Laudlina, salvrätikud 1,2 Eelroa taldrik, praetaldrik, järelroa alustaldrik, 2,2,2,1 leivataldrik Maitseainete komplektid 3 Lillevaasid 1 Leivakorv 1 Käterätik 1 Kummikindad (paar) 1 Toidukile 1 Küpsetuspaber 1,1 5.
TÕÕVAHENDID JA SERVEERIMISNÕUD Köögi sisustus Kogus Elektripliit 1 Küpsetusahi 1 Vahustaja 1 Sausegur 1 Elektronkaal 1 Külmkapp 1 9 Sügavkülmkapp 1 Töölauad 1 Nõudepesumasin 1 Väikevahendid Keedukastrul 0,5l, 1,0l, 2,0l 3+1+1 Teflonpann 1 Kausid 0,5l, 1l 3+2 Ahjuvorm, ahjuplaat 1+1 Nugade komplekt 1 Lõikelauad 3 Foolium 1 leht Kummikindad 7 paari Küpsetuspaber 4 lehte Visplid, sõelad, kulbid, tõstelabidad 1+1+1+1 Lihavasar, riivid 1+1 Kondiitrikotid koos tüllidega 1 Toidukile 1 Käterätik 1 Mõõtenõu 1 Kalatangid 1 Serveerimisvahendid Tool 2 Söögilaud 1 Eelroataldrik, praetaldrik, järelroataldrik, 2+2+2+2 leivataldrik Eelroanuga ja-kahvel, praenuga ja-kahvel, 2+2+2+2+2+2 dessertlusikas ja-kahvel Veekann 1 Abilaud 1 Laudlina, salvrätikud 1+3 Veeklaasid 2 Maitseaine komplektid 1 Leivakorvid 1 Lillevaasid 1 10 4.
Endised mahud Nüüdisaegsed mahud Viinaklaasid 5cl 510 cl Kange veini klaasid 8cl 1219cl Valge veini klaasid 10cl 1634cl Punase veini klaasid 12,5cl 2270cl Karastusjoogi ja 2025cl 34cl
veeklaasid
Õlleklaasid 25cl 3538cl Kange likööri klaasid 34cl 57cl Lahja liköööri klaasid 68cl 1015cl Vahuveiniklaasid 15cl 1729cl Supitirinad14 portsjonit Praetirinad14 portsjonit, sügava kaanega kaetavad nõud kastmes hautatud või üleküpsetatud roogade jaoks Portsjonipannid14 portsjonit.
Laualt kõikide nõude koristamine, välja arvatud
veeklaasid
.
Klaasid: ( klaasihoidjad, taldriku külge 8 ) , mahlaklaasid 8 , punaseveini klaasid 4 ,valgeveini klaasid 4, shampuse pokaalid 4 ,
veeklaasid
(jalaga), kohvitassid 4 4.
Valge veinipokaalid ja
veeklaasid
viin
kandikuga lauale.
Enamkasutatavate komplektiklaaside mahud on järgmised: Viinaklaas- 12-14 cl, kangustatud veini klaas- 16-19 cl, valge veini klaas- 22-25 cl, karastusjoogiklaas- 30 cl, õlleklaas- 35-38 cl, likööriklaas (kangetele)- 5-7 cl, likööriklaas (lahjadele)- 10-12 cl, konjaki- ehk aroomiklaasid- 14, 34, 44 cl, vahuveiniklaasid- 17-27 cl Jalata klaasid on teeklaasid, maht 20-25 cl,
veeklaasid
, maht 9-20 cl, õlleklaasid ja kannud: väikesed 33-48 cl ja suured 50-68 vl ning mitmesugused eri- ja segujookide klaasid.
Liited
Sõnapaarid
Liited
veeklaasid-ega
Kirjapilt
.