T
Arial
Verdana
Tahoma
Trebuchet
Times New Roman
Georgia
Garamond
Courier New
Brush Script MT
Rasvafaasi
Kasutatud lausetes (
Toit)
Homogeniseerimise kasutusalad: 1) jäätise tootmisel- väheneb rasva võistumine 2) joogipiim- väheneb rasva pinnale tõus, paranevad maitseomadused 3) kohvikoore ja kondenspiima tehnoloogias- rasva kerkimine, paraneb koore „valgendav“ toime kohvis 4) juustupiima homogeniseeritakse vaid pehmete juustude puhul
rasvafaasi
ühtlaseks
jaotumiseks ja juustu „higistamise“ vältimiseks 5) Hapupiima tooted- väheneb sünerees, stabiilsem kalgend, paraneb maitse ja konsistents.
Tänu emulgaatoritele (nt rasvhapete mono- ja diglütseriididele E417) saab toota madala rasvasisaldusega rasvmäärdeid – minariine, kus
rasvafaasi
on lisatud üle 60% vesilahust; ühtlase konsistentsiga kastmeid, kus kihistumise vältimiseks on lisatud rasvhapete sahharoosiestreid (E437) jne.
Kokku on rasvata komponente: Lõssipulbrit 4,83 osa Suhkrut 13 osa Stabilisaatoreid/emulgaatoreid 1 osa KOKKU 18,83 osa Ülejäänud segu koosneb piima ja või segust, mis kokku annavad kogu
rasvafaasi
.
Liited
Sõnapaarid
Liited
rasvafaasi-ga
Kirjapilt
.