T
Arial
Verdana
Tahoma
Trebuchet
Times New Roman
Georgia
Garamond
Courier New
Brush Script MT
Pakendusgaasid
Kasutatud lausetes (
Keemia)
Kasutatakse kommide ja shokolaadide täidises, samuti jäätistes ning magusates kastmetes 65.
pakendusgaasid
- gaasid, mis tekitavad pakendis inertse keskkonna vältimaks toiduaine oksüdeerumist hapniku toimel 66. paksendamine - vedeliku keetmine ainetega, mis selle püdelaks muudavad 67. paneerimine - toiduaine kastmine enne küpsetamist riivsaia või jahu sisse Paneerimise eesmärk on tagada toiduaine (näit. kotlet) ühtlane kuju ning säilitada, vahel ka lisada mahlakust 68. papaia - papaiaks nimetatakse nii harilikku melonipuud kui ka selle vilja, mis meenutab välimuselt pirni.
Propellandid ja
pakendusgaasid
- Propellandid e. kandegaasid (va õhk) on gaasid, mis suruvad toidu pakendist välja, nad ei tohi mõjutada toidu värvust või maitset.
Pakendusgaasid kasutatakse väikepakendis lihatoodete säilivusaja pikendamiseks Nt lämmastik E941, dilämmastikoksiid E942, süsinikdioksiid E290 Ohutus Võib esineda tervisehäireid.
Selgitus: mis arv mida tähendab · Toiduvärvid: E 100E 180; neist sageli kasutatakse kurkumiiniE 100, kinoliinkollast E 104, karamelli E 150a · Säilitusained: E 200E 285, lihatoodetes on tuntud naatriumnitrit E 250 · Pakendusgaasid: E 290, E 938, E 939, E 941 · Antioksüdandid, happesuse regulaatorid: E 296E 385, E 500E 529, askorbiinhape ehk C-vitamiin E 300, sidrunhape E 330 · Paksendajad, stabilisaatorid: E 400E 418, agar E 406 · Magusained: E 420 sorbitool, mannitool E 421 · Niiskusesäilitaja: E 421 glütserool · Emulgaatorid: E 431E 495, fosfadiidhappe ammooniumsoolad E 442 · Paakumisvastased ained:E 530559, amorfne ränioksiid E 551 · Lõhna- ja maitsetugevdajad:E 620E 640, naatriumvesinik-glutamaat E 621 · Glaseerained: E 901E 914, meevaha E 901 Toiduvärvid · Toidu lisaainetest suhtutakse kõige negatiivsemalt toiduvärvidesse.
Liited
Sõnapaarid
Kirjapilt
.