T
Arial
Verdana
Tahoma
Trebuchet
Times New Roman
Georgia
Garamond
Courier New
Brush Script MT
Pakendamisgaasid
Kasutatud lausetes (
Keemia)
Lisaks nimetatutele on kasutusel lisaainerühmad nagu happesuse regulaatorid, jahu parendajad, paakumisvastased ained, lõhna- ja maitsetugevdajad, glaseerained, magusained, paksendajad, zeleerivad ained,
pakendamisgaasid
jne
(E500 - ...).
Lisaainerühmad: magusained, happesuse regulaatorid, jahu parendajad, paakumisvastased ained, lõhna ja maitsetugevdajad, paksendajad, želeerivad ained,
pakendamisgaasid
(E500…).
Lisaained jaotuvad tulenevalt nende põhifunktsioonidest rühmadeks: Ø Toiduvärvid (E100- E199) Ø Säilitusained (E200- E299) Ø Antioksüdandid (E300- E399) Ø Emulgaatorid ja stabilisaatorid ja paksendajad (E400- E499) Ø mitmesugused muud lisaainerühmad (E 500- E 1500) nagu happed, alused ja nende soolad, aroomiained, želeerijad, happesuse regulaatorid, jahu parendajad, paakumisvastased ained, lõhna- ja maitsetugevdajad, glaseerained, magusained, paksendajad,
pakendamisgaasid
, vahutekitajad jne (alus EL 1169/ 2011 C osa).
Kõige sagedamini toidus kasutatavad lisaainete rühmad on järgmised: Toiduvärvid (E100–199) Säilitusained (E200–299) Antioksüdandid (E300–399) Lisaks eelpool nimetatule on kasutusel lisaainerühmad, nagu happesuse regulaatorid, jahu parendajad, paakumisvastased ained, lõhna- ja maitsetugevdajad, glaseerained, magusained, paksendajad, želeerivad ained,
pakendamisgaasid
jne
(E500-…).
Kõige sagedamini toidus kasutatavad lisaainete rühmad on järgmised: 6 Toiduvärvid (E100–199) Säilitusained (E200–299) Antioksüdandid (E300–399) Lisaks eelpool nimetatule on kasutusel lisaainerühmad, nagu happesuse regulaatorid, jahu parendajad, paakumisvastased ained, lõhna- ja maitsetugevdajad, glaseerained, magusained, paksendajad, želeerivad ained,
pakendamisgaasid
jne
(E500-…).
Toidu lisaainete põhilised grupid on järgmised: toiduvärvid (E 100 E 199) säilitusained (E 200 E 299) antioksüdandid (E 300 E 399) emulgaatorid, stabilisaatorid ja paksendajad (E 400 E 499) mitmesugused muud lisaained (E 500 E 1500) - happed, alused ja nende soolad, aroomiained, zeleerijad,
pakendamisgaasid
ja vahutekitajad.
Lisandid toidus Lisaainete põhirühmad on järgmised: toiduvärvid (E 100 E 199), säilitusained (E 200 E 299), antioksüdandid (E 300 E 399), emulgaatorid, stabilisaatorid ja paksendajad (E 400 E 499) ja mitmesugused muud lisaained (E 500 E 1500) - happed, alused ja nende soolad, aroomiained, zeleerijad,
pakendamisgaasid
ja vahutekitajad.
Toime põhjal E100 – E199 toiduvärvid E200 – E299 säilitusained E300 – E399 antioksüdandid E400 – E499 stabilisaatorid, paksendajad E500 – E599 emulgaatorid E600 – E699 lõhna- ja maitsetugevdajad E700 - E1500 muud lisaained (happed, alused, soolad, želeerijad,
pakendamisgaasid
, vahutekitajad jm) 6 Antonina Zguro, TTÜ Virumaa Kolledž http://en.wikipedia.org/wiki/E_number http://www.imbf.org/health/E.html 7 Antonina Zguro, TTÜ Virumaa Kolledž 8 Antonina Zguro, TTÜ Virumaa Kolledž Näided Leib: E471 – emulgaator (vajaliku konsistentsi saavutamiseks) E472e - emulgaator E415 – paksendaja E621- naatriumglutamaat, lõhna- ja maitsetugevdaja Kasutusala: Lihatoidud, valmistoidud, puljongikuubikud, salatikastmed, kuivkastmed, maitsesegud.
Toidu lisaainete ehk E-ainete põhilised grupid on järgmised: 1. toiduvärvid (E 100 E 199) 2. säilitusained (E 200 E 299) 3. antioksüdandid (E 300 E 399) 4. emulgaatorid, stabilisaatorid ja paksendajad (E 400 E 499) 5. mitmesugused muud lisaained (E 500 E 1500) - happed, alused ja nende soolad, aroomiained, zeleerijad,
pakendamisgaasid
ja vahutekitajad.
Toidu lisaainete põhilised grupid on järgmised: · toiduvärvid (E 100 E 199) · säilitusained (E 200 E 299) · antioksüdandid (E 300 E 399) · emulgaatorid, stabilisaatorid ja paksendajad (E 400 E 499) · mitmesugused muud lisaained (E 500 E 1500) happed, alused ja nende soolad, aroomiained, zeleerijad,
pakendamisgaasid
ja vahutekitajad.
Toidu lisaainete põhilised grupid · toiduvärvid (E 100 E 199) · säilitusained (E 200 E 299) · antioksüdandid (E 300 E 399) · emulgaatorid, stabilisaatorid ja paksendajad (E 400 E 499) · mitmesugused muud lisaained (E 500 E 1500) - happed, alused ja nende soolad, aroomiained, zeleerijad,
pakendamisgaasid
ja vahutekitajad.
Liited
Sõnapaarid
Kirjapilt
.