T
Arial
Verdana
Tahoma
Trebuchet
Times New Roman
Georgia
Garamond
Courier New
Brush Script MT
Marinaade
Kasutatud lausetes (
Toit)
Kasvab ja õitseb ka meie avamaa peenardel. o Kasvatatakse nii maitse- kui ka ravimtaimena. o Kui basiilik on kasvanud umbes 15 cm pikkuseks, võib talt igapäeva vajadusteks lehti näpistada. o Lõplik saak korjatakse tervete okstena, mis siis kuivatatakse või sügavkülmutatakse. o Basiilik aitab reumahaiguse ja loiu ainevahetuse vastu , samuti ka külmetushaiguste ning köha puhul on temast abi. o Aroom meenutab nelgi ja loorberi maitset. o Basiilikuga võib maitsestada kõiki salateid, köögivilja-, kala- ja liha-, ka kruubi-, kaerahelbe- ja munatoite,
marinaade
ja kastmeid.
Liha saab samaaegselt ka pehmemaks, kui kasutada maitse andmiseks Marinaade.
Kala-köögiviljakonserve valmistatakse kalast, hakk-kalast, millele lisatakse praetud köögivilju, tangaineid, tomatikastet, puljongit,
marinaade
, taimeõli, maitseaineid, soola, suhkrut kalakotletid, kalapallid, kalafrikadellid, kalasupid.
Oleme harjunud liha ja kala
marinaade
valmistama
üksnes loorberi ja pipra lisamisega, kasutada võiks julgemini maitsetaimi, eeskätt jänese-, lambaliha marineerimisel.
Kui panna marinaadi hulka veini, tasub järgida reeglit, et valge veinsobib On olemas happe
marinaade
(tehtud toidu või veiniäädika, hapu paremini valge lihaga japunane veini või mahlaga jne), õli
marinaade
ja kergeid
marinaade
vein
punase lihaga.
Marinaadivedelikuks kasutatakse: 1. veini punast, valget, portveini, madeirat 2. äädikat veini, marja- ja lauaäädikas, õlu 3. sidrunimahla ja teisi hapusid mahlu lisandiks konjakit, sojakastet, vürtsikastet Marinaadide maitsestamiseks kasutatakse: 1. kõiki pipraid, ka 2. nelki 3. kadakamarju maitsepipraid 4. ingverit 5. sibulat 6. porrusibulat 7. küüslauku 8. mädarõigast 9. paprikat 10. maitserohelist 11. tüümiani 12. punet 13. majoraani 14. loorberilehti Lihade marineerimiseks võib kasutada tööstuslikult toodetud
marinaade
pooled
maaitseainetest asetatakse nõu põhjale, neile asetatakse marineeritav liha.
Liha saab samaaegselt ka pehmemaks, kui kasutada maitse andmiseks
marinaade
.
Tavaliselt lisatakse kaneel jahvatatult (eriti salatitele ja praadidele), kuid jooke ja
marinaade
võib
maitsestada ka peenestamata kaneelikoorega.
Liha saabsamaaegselt ka pehmemaks, kui kasutada maitse andmiseks
marinaade
.
Seetõttu võib temaga maitsestada kõiki salateid, köögivilja-, kala- ja liha-, ka kruubi-, kaerahelbe- ja munatoite,
marinaade
ja kastmeid.
Basiilikuga võib maitsestada kõiki salateid, köögivilja-, kala- ja liha-, ka kruubi-, kaerahelbe- ja munatoite,
marinaade
ja kastmeid.
Maitsestatakse kala-, liha-, köögiviljatoite,
marinaade
, suppe, kastmeid, pitsaseid Roheline pipar kuivatatud pooltoored seemned.
+6˚ 2.6.2 Lõhetükid Rainbow lõhetükid soolvees, 165g Sisaldab: lõhe, sool (1,2%) 100g toodet sisaldab: Energia 550kJ/130kcal Proteiin 16g Rasv 7,4g 2.7 Lisandid – kalakonservide maitsestamiseks ja huvitavamaks muutmiseks kasutatakse erinevaid lisandeid, näiteks
marinaade
(klassikaline, kodune marinaad) ja kastmeid (tomatikaste, currykaste).
Ka jooke ja
marinaade
võib
lavendliga maitsestada.
Liited
Sõnapaarid
Sõnapaarid
kala+marinaade
happe+marinaade
õli+marinaade
Kirjapilt
.