T
Arial
Verdana
Tahoma
Trebuchet
Times New Roman
Georgia
Garamond
Courier New
Brush Script MT
Kulinaarias
Kasutatud lausetes (
Toit)
Kulinaarias ja toiduainetööstuses kasutatakse kuivatatud köömneid nii tervelt kui ka peenestatult.
Viljad on neil kõigil kollased (mõnel liigil roheka varjundiga), neist tehakse marmelaadi, karastusjooke ja muud sellist, pomelipuu ja maguslaimipuu vilju süüakse ka toorelt, näsaviljalise sidrunipuu koorest valmistatakse maitseainet tsitronaati , seda tarvitatakse
kulinaarias
.
Kasutamine
kulinaarias
küpseid
vilju süüakse värskelt näiteks salatites, võileivakattena, lisandina pearoogade juurde ja garneerimisel.Tomat on oluline konservitööstuse tooraine; hinnatud on omas mahlas konserveeritud terved tomatid nii kooritud kui koorimata kujul, laialdselt kasutatakse ka konserveeritud purustatud tomateid.
· Lehed on kas okka- või soomusekujulised ning kinnituvad võrsetele kas männaseliselt või vastakuti · Viljad on lihakate soomustega marikäbid, mille valmimiseks kulub 1 või 2 aastat, sisaldavad rohkesti suhkrut, eeterlikke õlisid, orgaanilisi happeid jm. ning leiavad laialdast kasutamist meditsiinis, viina- ja õlletööstuses,
kulinaarias
.
Enamasti peetakse pärmseente all silmas
kulinaarias
ja tööstuses kasutatavat pagaripärmi Pärmseened on kera või munakujulised, 510 mikromeetri suurused liikumatud ainuraksed.
15 Molekulaargastronoomia Üsna levinud (ja ka lihtsustatud) definitsioon mõistele molekulaargastronoomia on, et tegu on teadusliku mõtlemise ja lähenemisega
kulinaarias
, mis sisaldab endas järgmist: *Tugevamaitseliste komponentide serveerimine ,,uut moodi".
Kadaka viljad sisaldavad kuni 40% suhkruid, eeterlikke õlisid, orgaanilisi happeid ja muud, neid tarvitatakse meditsiinis (näiteks diureetikumina - uriini eritumist soodustav ravim), peenviinatööstuses (dzinni valmistamisel) ja
kulinaarias
.
Lagrits - on magusjuure ehk lagritsapõõsa juurest saadav magusaine, mida kasutatakse laialdaselt
kulinaarias
ja meditsiinis.
Pähkliõli on parim söögiõli, mida kasutatakse
kulinaarias
ja kondiitritööstuses, aga ka polügraafias ja maalikunstis.
Kalad ja mereannid on väga tähtsal kohal
kulinaarias
, sest nendest annab väga palju maitsvaid roogasi teha.
Kasutusalad Kulinaarias - suppide, mitmesuguste köögiviljatoitude, kastmete, uluki- ja linnuliha, singi, pasteetide, hakkliha jne vürtsitamiseks.
Enamasti peetakse pärmseente all silmas
kulinaarias
ja tööstuses kasutatavat pagaripärmi.
Kulinaarias on parimad need sordid, millel on väike südamik.
Puitu kasutatakse mööbli, muusikariistade ja suveniiride valmistamiseks, marju meditsiinis, viina- ja õlletööstuses,
kulinaarias
.
Nii värskel kui ka kuivatatud olekus shiitakesid kasutatakse palju
kulinaarias
.
Toiteväärtus:- Kasutamine
kulinaarias
: Salatitesse, võileibadele ja toidulisandiks.Sobib hästi ka kaunistuseks peolauale.
[1] Enamasti peetakse pärmseente all silmas
kulinaarias
ja tööstuses kasutatavat pagaripärmi (Saccharomyces cerevisiae).
· Roseesool on suure rauasisaldusega, · Kossersool lisandivaba sool, mida kasutatakse eksklusiivses
kulinaarias
ja mõnes rahvusköögis (juudid) · Nitritsool lihatööstuses kasutatav keedusool, millele on lisatud nitritit.
Tähtsamaks ühisjooneks on see, et kõiki klassikalisi vürtse kasutatakse
kulinaarias
pärast
nende töötlemist ning tingimata kuivatatult.
Kadakate vilju kasutatakse laialdaselt meditsiinis, alkoholitööstuses,
kulinaarias
jm.
Kirjelda juustu kasutamist toiduvalmistamisel?-juustu kasutamist
kulinaarias
sobi
b nii soojade ja külmade roogade valmistamiseks.
Tegemist on teadusliku mõtlemise ja lähenemisega
kulinaarias
.
· Kanged rummid- on rummid üle 70% alkoholisisaldusega, mida enamasti kasutatakse
kulinaarias
maitsestamiseks
ja flambeerimiseks või kokteili koostises.
Kollase värvaine sisalduse pärast kasutatakse saialilleõisikuid
kulinaarias
safrani
asendajana.
Näsaviljalise sidrunipuu koorest valmistatakse tsitronaati, mis on
kulinaarias
tarvitatav
maitseaine.
kulinaarias
leiab
laia kasutust, eelkõige linnulihast ja sealihast valmistatud roogade maitsestamisel.
See münt on aga oluline mündikastme komponent ning
kulinaarias
üldse
kasutatavamaid münte.
kulinaarias
tarvitatakse
aeduba väga mitmesuguste roogade ja hoidiste valmistamiseks.
Pikki lihakaid lehevarsi kasutatakse: -
kulinaarias
, - kondiitritööstuses, - veinitööstuses.
kulinaarias
peaks
arvestama, et näiteks merekalades koguneb plii peamiselt nahka ja lõpustesse.
Liited
Sõnapaarid
Liited
kulinaarias-se
kulinaarias-t
Sõnapaarid
kõrg+kulinaarias
Kirjapilt
.