T
Arial
Verdana
Tahoma
Trebuchet
Times New Roman
Georgia
Garamond
Courier New
Brush Script MT
Amülaasid
Kasutatud lausetes (
Keemia)
Amülaasid on ensüümid, mis katalüüsivad tärklise ja glükogeeni Tselluloos hüdrolüüsi.
Kõhunäärmenõres on ensüüme kõikide toitainete lõhustamiseks: proteaasid (trüpsiin, kümotrüpsiinid A ja B, karboksüpeptidaas ning aminopeptidaas) lõhustavad valke, lipaasid (lipaas ja fosfolipaas) liliipde ja
amülaasid
(-amülaas) süsivesikuid.
Kõhunäärmenõres on ensüüme kõikide toitainete lõhustamiseks: proteaasid (trüpsiin, kümotrüpsiinid A ja B, karboksüpeptidaas, aminopeptidaas) lõhustavad valke, lipaasid (lipaas ja fosfolipaas) lipiide ja
amülaasid
(alfa-amülaas) süsivesikuid.
Kõhunäärmenõres on ensüüme kõikide toitainete lõhustamiseks: proteaasid (trüpsiin, kümotrüpsiinid A ja B, karboksüpeptidaas ning aminopeptidaas) lõhustavad valke, lipaasid (lipaas ja fosfolipaas) liliipde ja
amülaasid
(α-amülaas) süsivesikuid.
SUU MAGU PEENSOOL JÄMESOOL Pankrease nõre Peensoole nõre -amülaas HCl
amülaasid
laktaas
Mikrobiaalsed ensüümid, Proteolüütilised Lipaasid Tsellulaas, ensüümid Proteaasid Hemitsellulaas, Lipaas Pektinaasid.
Hapendamise põhifunktsioon on inaktiveerida
amülaasid
, et vältida tärklise liigset lagundamist.
PANKREASE SEKRETSIOONI MÕJUSTAVAD AINED: Pankreas toodab: ensüüme (proteaasid, lipaasid,
amülaasid
), hormoone (insuliini ja glükagooni) ja vesinikkarbonaat.
Kõhunõrenäärmes on ensüüme kõikide toitainete lõhustamiseks: proteaasid lõhustavad valke, lipaasid lipiide ja
amülaasid
süsivesikuid
.
Kõhunäärmenõres on ensüüme kõikide toitainete lõhustamiseks: proteaasid lõhustavad valke, lipaasid lipiide ja
amülaasid
süsivesikuid
.
Glükogeeni hüdrolüüsi katalüüsivad ensüümid on
amülaasid
.
Klyuver Amülaasid - tärklist lagundavad, riboflaviin - vitamiin.
Glükogeen- loomne varupolüsahhariid a) ehitus hargnenud struktuuriga , alfa(1,6)-glükosiidsidemega, hargnemised iga 8-12 jäägi järel b) glükogeni degradatsiooni katalüüsivad
amülaasid
( alfa, beeta-glükoamülaas).
Eksoensüümid: tsellulaasid,
amülaasid
, proteaasid, penitsillinaasid, eksonukleaasid, invertaas, ksülanaasid, pektinaasid jne.
Protsessid toimuvad: 1) Puuviljade riknemisel 2) Jahu töötlemisel kookideks ja taignaks 3) Teraviljade lõhustamisel alkohoolse fermentatsiooni käigus Olulise tähtsusega hüdrolaasid on: 1) Amülaasid a. -amülaas b. -amülaas c. glükoamülaas (glükaan-1,4--D-glükosidaas) d. pullunalaas (-dekstriin endo-1,6--glükosidaas) 2) Pektinolüütilised ensüümid 3) Tsellulaasid 4) Endo-1,3(4)--glükanaas (1,3(4)--glükaane) 5) Hemitsellulaasid Polüsahhariidide analüüs Paksendavate ja kiudainete uurimisel.
Kõige laialdasemat kasutust leiavad
amülaasid
.
a) tärklise hüdrolüüs - Amülaasid.
Mis juhtub
amülaasid
ega kui
temperatuur tõuseb väga kõrgeks?
Tärklist lagundavad ensüümid
amülaasid
.
Liited
Sõnapaarid
Kirjapilt
.